
Volkoren broodjes
Heerlijke verse volkoren broodjes! Uit dit recept haal je ongeveer 18 broodjes.
Bereidingswijze:
- 500 gr volkoren meel
- 10 gr zout
- 7 gr gist
- 325 ml lauw water
- zaadjes naar wens
Bereidingswijze:
Alle droge ingrediënten mengen dan de water erbij goed kneden zo’n 10 min. Dan bol van vormen en je bak invetten met wat olie en je bol deeg daarin leggen en 45 min laten rijzen.
Als goed gerezen is maak je 2 bollen, en die rol je uit met deegroller tot een mooie ronde plak.
Daarna steek je met je deegsteker of mes puntjes eruit (snijd zoals een pizza) besmeer je broodje met water en doe er de zaadjes op (doe de zaadjes op een bord en druk ze erin plat) leg ze op je bakplaat met bakpapier en laat ze nog eens 30 min rijzen.
Verwarm je oven goed voor op 230 gr en als ze gerezen in bak ze mooi bruin in zon 20 min.
Misschien vind je dit ook leuk
You might also like