Volkoren-griesmeelbrood

Volkoren-griesmeelbrood

Homemade brood met volkorenmeel, griesmeel en tarwebloem.

Ingrediënten:

  • 500 gr volkorenmeel
  • 150 gr griesmeel
  • 150 gr tarwebloem
  • 1 el gist
  • 1 theelepel zout
  • 1 el suiker
  • 2 el olijfolie
  • 450 ml lauw warme water (kan meer of minder zijn )

Werkwijze:

Doe alle droge ingrediënten in een mengkom en roer alles goed door elkaar. Voeg dan de lauwwarme water toe. Laat het deeg 10 tot 15 minuten kneden op stand 2 van de kneedmachine, tot er een soepel en elastisch deeg ontstaat. Laat het deeg dan 1 uur, in een licht ingevette en afgedekte kom, op kamertemperatuur in volume verdubbelen.

Na het rijzen deel je het deeg in gewenst stukken. Je maakt voorzichtig een bol en rolt het in griesmeel. Daarna vorm je het brood (van 1 cm dik ongeveer) en leg je het op een ovenbakblik. Laat het 30 minuten rijzen. Verwarm de oven voor op 250 graden en bak het volkoren-griesmeel brood tot het gaar en goudbruin is.

Liefs,
Oum Douae/Chadia


Er zijn nog geen reacties geplaatst. Wees de eerste!!

Geef een reactie