Volkoren raif

Volkoren raif

Volkoren raif gemaakt, ook wel bekend als msemen of Marokkaanse pannenkoeken!

Ingrediënten:

  • 450 gr volkoren meel
  • 50 gr meel
  • 9 gr zout
  • Snufje suiker
  • 300 ml water (ongeveer)
  • Scheutje olie

Extra:

  • Gesmolten boter + olie voor het bestrijken

Bereidingswijze:

Meng alle droge ingrediënten met elkaar. Giet de olie en water erbij tot je een goede deeg hebt die lekker soepel is en niet plakt. Lekker kneden, al zit er geen gist in! Dan maak je gelijke bolletjes van zo’n 60 gram per stuk. Smeer ze in met olie en leg ze op een ingevette dienblad. Laat ze even rusten.

Pak je eerste bolletje en druk het met je handen uit. Besmeer het met de boter-olie mengsel en vouw het op als een msemen/rajf. Werk zo alles af. Voor de vouwtechniek kun je Youtube checken, daar staan veel filmpjes op.

Laat je pan goed warm worden en besmeer het met wat olie. Pak weer je eerste rajf en druk die mooi uit zodat je een grote vierkanten pannenkoek krijgt. Afbakken in je pan en draai om tot het gaar is. Werk zo alles af.


Er zijn nog geen reacties geplaatst. Wees de eerste!!

Geef een reactie