Wafels bakken in een wafelijzer

Wafels bakken in een wafelijzer

Homemade wafels, maar dan net even anders. Met een dun krokant korstje en een luchtige binnenkant. En heel simpel te maken! Uit dit recept kreeg ik 18 stuks.

Ingrediënten:

  • 300 gram bloem
  • 1 1/2 zakje bakpoeder
  • 2 zakjes vanillesuiker
  • 130 gram suiker
  • 360 ml volle melk
  • 250 gram gesmolten roomboter
  • 3 eieren
  • Snufje zout

Bereidingswijze:

Verwarm alvast je wafelijzer. Meng 300 gram bloem met anderhalf zakje bakpoeder, een snufje zout en 2 zakjes vanillesuiker. Splits 3 eieren, klop de eiwitten stijf. De dooier klop je los met 130 gram suiker, 360 ml volle melk en 250 gram gesmolten roomboter. Roer het natte onder het droge mengsel, gewoon met een spatel. Het hoeft niet lang gemixt te worden. Spatel de eiwitten er in 2 gedeeltes onder. Bak ze lichtbruin in het wafelijzer en laat afkoelen op een rooster (of eet ze lekker warm natuurlijk). Bestrooi met poedersuiker of een mengsel van fijne kristalsuiker met wat kaneel.


1 reactie

  1. Anita geplaatst op september 9, 2020 Beantwoorden
    Wafelrecept al enkele keren gemaakt. Lekkerste tot nu toe!!!!! 💙 Snel en simpel

Geef een reactie