Wafels met aardbeien en chocola

Wafels met aardbeien en chocola

In dit artikel wordt uitgelegd hoe je snel een toetje van wafels met aardbeien en chocolade kunt maken.

Benodigdheden wafels:

  • Wafelmix (van bv. het merk Homemade)
  • 220 ml water
  • Poedersuiker
  • Boter om je wafelijzer mee in te vetten

Benodigdheden chocolade aardbeien:

  • 100 gram witte chocolade
  • 100 gram melkchocolade
  • 300 gram aardbeien

Benodigdheden slagroom:

  • 200 ml ongeklopte slagroom
  • 1 zakje vanillesuiker
  • 1 zakje Klopfix
  • 1 eetlepel kristalsuiker

Bereidingswijze:

Was de aardbeien goed en droog ze voorzichtig af met keukenpapier. Leg wat aardbeien aan de kant die je later kan gebruiken voor decoratie. Smelt de witte chocola en melkchocola in de magnetron of boven een pannetje met water. Leg van beide repen 2 blokjes chocola apart, deze ga je later gebruiken ter decoratie.

Prik de sateprikkers in de aardbeien en dompel dit door de chocola heen. Leg dit op een vel bakpapier en rasp de witte chocola over de chocolade-aardbeien. En rasp de melkchocolade over de aardbeien met witte chocolade. Laat dit hard worden.

Doe de slagroom, vanillesuiker, Klopfix en kristalsuiker in een kom en klop dit stijf. Schep dit in een spuitzak met spuitmond en bewaar dit in de koelkast tot je wafels klaar zijn. Voor de wafels heb ik een pak wafelmix gebruikt waar je alleen water aan hoeft toe te voegen. Bak de wafels volgens de bereidingswijze van de verpakking.

Leg twee wafels (of meer) in een bord en doe er wat gesmolten witte chocola en gesmolten melkchocola overheen. Dan doe je er wat aardbeien bij en bestrooi het geheel met poedersuiker. Leg ook wat chocolade-aardbeien op het bord. Als laatste pak je de slagroom uit de koelkast en spuit je wat toefjes op je bord.


Er zijn nog geen reacties geplaatst. Wees de eerste!!

Geef een reactie