Walnoot-amandel plaatkoek

Walnoot-amandel plaatkoek

Recept voor een walnoot-amandel plaatkoek. In het recept wordt een glas gebruikt van 200 ml.

Ingrediënten:

  • 250 ml ongeklopte slagroom
  • 1 glas suiker
  • 1 zakje vanillesuiker
  • 4 eieren
  • 1 bakpoeder
  • 2 glazen bloem

Topping:

  • 180 gram boter (margarine of roomboter)
  • 1/2 glas suiker
  • 2 glazen geschaafde amandelen
  • 1/2 glas walnoten
  • 2 zakjes vanillesuiker

Bereidingswijze:

Meng alle ingrediënten (behalve de bloem en de ingrediënten voor de topping) met elkaar. Voeg dan de bloem op het laatst toe en meng nogmaals. Doe dit in een met bakpapier beklede bakplaat, het is dan een soort plaatcake. Bak het in een voorverwarmde oven van 160/180 graden tot het gaar is. In de tussentijd kun je de topping maken.

Doe alle ingrediënten voor de topping in een steelpan. Laat het op een zacht vuurtje smelten zodat het niet verbrand. Zodra de boter en suiker gesmolten zijn roer je het goed door en haal je het weer van het buurtje af. Smeer dit op de cake. Plaats het vervolgens nog 5 minuten terug in de oven zodat het een mooi kleurtje krijgt. Laat het daarna afkoelen en snijd het in stukken.


Er zijn nog geen reacties geplaatst. Wees de eerste!!

Geef een reactie