Walnoot-amandelkoekjes

Walnoot-amandelkoekjes

Recept voor walnoot amandelkoekjes. Uit dit recept krijg je ongeveer 80 stuks. Ik had nog deeg over van de koekjes en geen walnoten meer, dus heb ik staafjes gebakken. Deze door poedersuiker gerold en dan in papiertjes gerold.

Ingrediënten:

  • 250 gr walnoten
  • 250 gr amandelen, gepeld en gebakken
  • 2 eiwitten
  • 2 el abrikozenjam
  • Half zakje bakpoeder
  • 250 gr poedersuiker
  • Halve walnoten ter garnering

Bereiding:

Maal de walnoten en de amandelen fijn tot poeder. Voeg 200 gr van de poedersuiker toe. Doe bakpoeder, jam en de eiwitten erbij (niet in een keer, het kan zijn dat je iets minder eiwit nodig hebt). Het deeg mag iets plakkerig zijn. Verpak in plastic en leg het een half uurtje in de vriezer zodat het goed afkoelt.

Walnoot-amandelkoekjes2

Maak er dan bolletjes van. Rol door de poedersuiker, druk plat en druk er een halve walnoot op. Leg ze op een bakplaat met bakpapier.

Bak ze op 200 graden voor ongeveer 10-15 minuten (goed opletten dat ze niet te bruin worden!). Laat ze even afkoelen voor je ze van de bakplaat haalt anders breken ze.


Er zijn nog geen reacties geplaatst. Wees de eerste!!

Geef een reactie