Walnoot ghribia koekjes

Walnoot ghribia koekjes

Heerlijke walnootghribia koekjes, uit dit recept krijg je ongeveer 30 stuks.

Ingrediënten voor walnootghriba:

  • 500 gr walnoten
  • 150 gr kristalsuiker
  • 2 eieren
  • 1 tl bakpoeder
  • 1 el (abrikozen)jam
  • 1 el zachte roomboter
  • Snufje kaneel
  • Klein beetje bloem

Om in te rollen:

  • Oranjebloesemwater (mazhar)
  • Poedersuiker

Bereidingswijze:

Maal de walnoten fijn, maar houd 30 (halve) stuks apart voor bovenop de koekjes. Voeg eieren, roomboter, bakpoeder, jam en kaneel toe. Meng alles goed door elkaar en draai van het deeg kleine rondjes. Als het deeg te plakkerig is, voeg je een klein beetje bloem toe.

Maak niet te grote bolletjes. Rol het dan in het oranjebloesemwater en dan royaal door de poedersuiker. Doe een halve walnoot bovenop elk koekje. Werk zo alles af en leg de walnootkoekjes op een met bakpapier beklede bakplaat. Leg ze niet te dicht op elkaar want ze zetten iets uit.

Bak de ghribia koekjes af in een voorverwarmde oven van 170 graden (hetelucht) voor zo’n 10-15 minuten.

Te volgen op…
Facebook: SweetpetiteNL
Instagram: @sweetpetitenl


Er zijn nog geen reacties geplaatst. Wees de eerste!!

Geef een reactie