Walnootcake
Recept voor walnootcake. De mazhar proef ikzelf niet echt, maar persoonlijk hou ik wel van de geur. Je ruikt het niet echt sterk. Als je het recept zonder mazhar wilt maken, moet je minder bloem gebruiken, ongeveer 200 gram bloem. Mijn bakblik is 23cm, maar als je een plattere cake wilt kan je ook een groter bakblik gebruiken.
Ingrediënten:
- 6 eieren
- 150 gr suiker
- 250 gr bloem (ongeveer)
- 1 zakje bakpoeder
- 200 ml olie
- 100 ml mazhar (oranjebloesemwater)
- 150 gr grof gemalen walnoten
- 1 thl kaneel
Extra:
- Honing
- Walnoten, in stukjes
Bereidingswijze:
Klop de eieren goed samen met de suiker en voeg de olie erbij. Mix dit heel goed samen en doe daarna de mazhar, walnoten, bloem en bakpoeder erbij. Roer het met een houten lepel en als het beslag dik genoeg is hoeft er geen meel meer bij. Als hij waterig blijft, dan kan je er nog twee eetlepels meel bij doen. Dan pak je een ronde vorm (beboterd en bebloemd) en doe je hier het beslag in. Bak dit op 160 graden voor ongeveer 45 minuten.
Met een satestokje kan je in de cake prikken en kijken of hij goed is. Als hij nog erg vochtig is dan laat je hem nog even in de oven, als hij droog is, is hij klaar. Daarna verwarm je een beetje honing en besmeer je de walnotencake ermee. Strooi wat stukjes walnoten over de cake.
Groetjes,
Koezina Si Si
Misschien vind je dit ook leuk
You might also like