Walnoten-dadelcake

Walnoten-dadelcake

Een lekkere cake met walnoten en dadels. Ik gebruik hier een glas van 200 ml.

Ingrediënten:

  • 4 eieren (L)
  • 1 bakpoeder
  • 2 vanillesuikers
  • 1 glas olie
  • 1 glas suiker
  • 400 gram walnoten
  • 400 gram ontpitte dadels
  • 2 ½ glas bloem
  • 2 bruine repen chocolade
  • 1 witte reep chocolade

Bereidingswijze:

Snijd met de mes eerst de dadels fijn en zet dat alvast klaar. Mix de eieren schuimig, doe de vanillesuiker en bakpoeder bij en goed mixen. Dan de suiker en olie bij mixen.

Maal de walnoten grof en voeg die bij het beslag. Voeg daarna de dadels erbij en verspreid dit goed door het beslag. Dan voeg je de meel erbij en meng dit met een houten lepel goed tot dat het goed gemend is, het beslag hoort een dikke plakkerige mengsel te zijn.

10444409_1740608372831589_3401103732387588725_n

Vet een bestilla bakvorm in van 30 cm en leg hier bakpapier over en dan het beslag erin. Bak in de oven op 170 graden ongeveer 25 min, even met satéprikker kijken of het gaar is.

Als de cake aan de boven kant goed afgekoeld is de cake omdraaien en de bakpapier eraf halen en de onderkant goed laten afkoelen. Omdraaien en versieren met chocolade.


Er zijn nog geen reacties geplaatst. Wees de eerste!!

Geef een reactie