Walnotencake met roomkaasglazuur

Walnotencake met roomkaasglazuur

Recept voor walnotencake met roomkaasglazuur die versierd zijn met roosjes. De mini rozen komen van de Dille & Kamille. Ze zijn eetbaar, dat witte (gipskruid) niet. Verder gebruik ik de bakvorm van de IKEA.

Ingrediënten:

  • 3 eieren
  • 200 ml olie
  • 200 ml melk
  • 200 gram suiker
  • 325 gram meel
  • 1 zakje bakpoeder
  • 1 tl kaneel
  • Handvol walnoten, fijngehakt

Glazuur:

  • 300 gram roomkaas
  • 175 gram poedersuiker

Bereidingswijze:

Mix in een kom alle natte ingrediënten samen met elkaar. Voeg daarna de droge ingrediënten toe en meng alles goed door. Doe het in een (rechthoekige) bakvorm en bak de walnotencake op 180 graden voor ongeveer 30 minuten of tot de cake gaar is. Maak ondertussen het glazuur door de roomkaas met de poedersuiker te mixen. Zodra de cake is afgekoeld smeer je het roomkaasglazuur eroverheen en bestrooi je de cake met gehakte walnoten. Decoreer eventueel met mini roosjes. Snijd het in stukken.


Er zijn nog geen reacties geplaatst. Wees de eerste!!

Geef een reactie