Whey-havermout ontbijt met banaan
Een havermout ontbijt is een goed begin van de dag. Het vult je maag zodat je lange tijd geen honger hebt en bevat daarnaast veel vezels. Havermoutpap kun je een dag van te voren maken voor overnight havermout, maar je kunt het ook direct maken en opeten. Deze versie is meer een recept voor de sporters onder ons die regelmatig gerechten met eiwitpoeder nuttigen. Je kunt het ook weglaten als je liever geen Whey Protein gebruikt.
Ingrediënten:
- 300 melk
- 2 el Whey Protein
- 8 á 10 el havermout
- 1 banaan, in plakjes
- kaneel
- snuf zout
- zaadjes (chiazaad, lijnzaad etc.)
Bereidingswijze:
Verwarm de melk in een steelpan maar laat het niet koken. Voeg de havermout en zout toe en blijf op een laag vuurtje roeren tot het een papje wordt. Hoe langer je hem laat koken, hoe dikker het papje wordt. Kijk dus zelf wat je het lekkerst vindt.
Voeg de Whey Protein toe. Ik heb een eiwitpoeder in de smaak vanille gekozen, maar je kunt natuurlijk ook een andere smaak gebruiken. Als de havermout klaar is, giet je het in een kommetje en versier je het met plakjes banaan, kaneel en zaadjes naar keuze.
Tast toe! Dit is één van mijn favoriete ontbijtrecepten.
Misschien vind je dit ook leuk
You might also like