Witte chocolade bounty

Witte chocolade bounty

Wat is er lekkerder dan de gewone melkchocolade bounty? EEN WITTE BOUNTY. Zoooo lekker, en je hebt maar heel weinig ingrediënten nodig. Het is glutenvrij en no bake.

Uit dit recept haalde ik er 9 uit, voel je vrij dit aan te passen naar wens.

Wat heb je nodig?

  • 1 reep melkchocolade
  • 1 reep witte chocolade
  • 150 gram geraspte kokos
  • Gecondenseerde melk (je hebt niet heel veel nodig)

Bereidingswijze:

Doe de kokos in een bak en doe er wat gecondenseerde melk bij. Doe dit beetje bij beetje, zodat het niet te plakkerig wordt en dat je er geen bounty’s van kunt maken. Roer de kokos en gecondenseerde melk goed door elkaar. Het mag best wat plakkerig zijn door de gecondenseerde melk, want dan heb je weinig kans dat het uitdroogt. Dit houdt de smaak van de echte bounty goed vast.

Vervolgens haal je er de bounty vormen uit zoals in deze video te zien is. Je zou er nog een echte bounty naast kunnen leggen voor de afmetingen. Leg het nu even in de vriezer of ergens waar de bounty’s wat steviger kunnen worden zodat ze niet uit elkaar gaan vallen als we de chocolade erover heen gaan doen. Smelt de witte en melkchocolade repen apart van elkaar.

Nu pak je een bounty en dip je het in melkchocolade. Er hoeft maar een klein laagje overheen anders zit je straks met een te dikke chocolade laag. Doe dit ook bij de witte. Ik wilde verder nog wat speciaals doen door een witte bounty te maken met wat melkchocolade erin, dus dat heb ik maar gedaan.

Een echte bounty heeft van die streepjes in het midden. Dit kun je doen door met de zijkant van een lepel in het midden van de bounty, op de natte chocolade te leggen. Trek de lepel omhoog om zo streepjes te krijgen. Laat de bounty’s opdrogen. Ik heb dit gewoon op het aanrecht gedaan aangezien het toch al niet warm is en ze zo op kamertemperatuur hard worden.

And that’s it.


Er zijn nog geen reacties geplaatst. Wees de eerste!!

Geef een reactie