Wortel-paprikasoep

Wortel-paprikasoep

Ingrediënten:

  • 2 á 3 el olijfolie
  • 3 grote rode paprika’s
  • 1 gele paprika
  • 3 á 4 middelgrote wortel
  • 2 teentjes knoflook
  • 2 rode uien
  • 6 á 7 blaadjes verse basilicum
  • 1 blokje kippenbouillon (Knorr)

Kruiden:

  • vers gemalen zwarte peper
  • zout

Bereidingswijze:

Snijd de paprika in blokjes. Pel de uien en snipper deze fijn. Was de wortel en snij deze in plakjes. Pel de knoflook en pers deze met de knoflookpers of snijd deze fijn.

Doe de olijfolie in een pan en fruit hier je groente in voor ongeveer 5 min. Kook een beetje water en zet hier je blokje bouillon in om op te lossen.

Na 5 min voeg je de bouillon toe aan je groente en laat je dit koken voor ongeveer 30 min. Breng dit op smaak met zout en peper (eventueel extra kruiden naar eigen smaak).

Pureer je soep nu en verdun deze met wat kokend water indien nodig. Schep je soep op in een kom of soepbord en voeg een eetlepel kookroom toe.

Heerlijk gezond en vult snel. Succes.


Er zijn nog geen reacties geplaatst. Wees de eerste!!

Geef een reactie