
Wortelcake met walnoten
Heerlijke wortelcake gemaakt en meegenomen naar mijn schoonfamilie. Dit is een van mijn favorieten cake! De bakvorm heb ik cadeau gekregen van mijn moeder, deze kwam van de AH. Dit is een goedkopere variant van de Nordic bakvorm.
Wie is er ook zo gek op wortelcake?
Ingrediënten:
- 240 gram bloem
- 1 theelepel zout
- 240 gram suiker
- 3 eieren
- 2 theelepels bakpoeder
- 200 ml zonnebloem olie
- 300 gram wortels, geraspt
- 2 theelepels kaneel
- 150 gram walnoot
Bereidingswijze:
1) Mix alle droge ingrediënten.
2) Klop de eieren met de suiker en voeg dit samen met de olie toe aan het droge mengsel.
3) Roer de wortels en noten door het beslag.
4) Vul de (ingevette) bakvorm en bak deze op 170 graden ongeveer 35 minuten in de oven.
Versier eventueel met witte chocolade en walnoten.
Misschien vind je dit ook leuk
You might also like