Wortelfrietjes met kaas uit de oven

Wortelfrietjes met kaas uit de oven

Ovengebakken wortel frietjes met oude kaas. Eerlijk gezegd, het was heerlijk. Weet je wat ook lekker is? In plaats van komkommer, maak je salsa. Dat combineert ook goed met frietjes!

Ingrediënten voor de wortelfrietjes:

  • 1 grote biologische ei (vrijlopende kip), licht opgeklopt
  • 70 gr heel fijn geraspte oude kaas van de kaasboer
  • 2 of 3 grote wortels, gewassen (schillen is niet nodig!)
  • 2 el koud water
  • ¼ theelepel zout
  • ¼ theelepel peper

Ingrediënten voor de dressing/dipsaus:

  • 3 eetlepels zure room
  • 1 volle eetlepel Turkse/Griekse yoghurt
  • 1 klein teentje knoflook, geperst
  • Olijfolie

Ingrediënten voor de salade:

  • Komkommer
  • Cherrytomaatjes
  • 1 grote rijpe avocado, in plakjes of blokjes
  • 1 kleine rode ui, in dunne plakjes of gesnipperd
  • Kleine bos verse koriander/peterselie, gescheurd
  • 1 rode chili, in plakjes

Bereidingswijze:

Verwarm de oven voor op 190° C. Bekleed een bakplaat met bakpapier of een niet-klevende siliconenmat. Snijd de wortels in dunne Franse of dikke Vlaamse frietjes. Meng het ei en water samen, en leg het in een ondiepe schaal. Leg de geraspte oude kaas in een ander ondiepe schaal. Rol de wortelfrietjes in het ei en daarna in de kaas. Leg ze verspreid op de bakplaat, zodat de wortels elkaar niet raken.

Bestrooi ze met zout en peper en plaats het in de oven gedurende 15-20 minuten. Draai het een keer om, tot het aan beide kanten donker goudbruin is. Haal de wortels uit de oven. Serveer het zoals jij het wilt met avocado, komkommer, avocado, rode ui, rode chili en verse koriander/peterselie erover.


Er zijn nog geen reacties geplaatst. Wees de eerste!!

Geef een reactie