Wortelmuffins met walnoten
Recept voor wortelmuffins met walnoten en een MonChou-topping.
Benodigdheden:
- 250 gr bloem
- 1 ½ thl bakpoeder
- 200 gr wortel
- 80 gr fijngemalen walnoten
- 200 gr suiker
- 150 ml olie
- Snufje zout
- 3 eieren
- 1 ½ thl kaneelpoeder
- ½ thl baking soda
Topping:
- 100 gr MonChou
- 100 gr roomboter
- Poedersuiker
Bereidingswijze:
Zeef de bloem, bakpoeder, kaneel, zout en bakingsoda en leg dit samen in een kom. Doe de eieren en de suiker in een schone kom en mix dit door elkaar. Voeg de olie toe en mix het nogmaals. Spatel dan het bloem mengsel door de natte ingrediënten, doe dit net zolang tot de bloem is opgenomen.
Voeg als laatste de wortel en walnoten toe en spatel dit er doorheen. Bak de wortel muffins af op 180°C tot goudbruin. Check ze door een satéprikker in het midden van de muffin te prikken. Als deze er schoon uit komt zijn de muffins klaar. Zo niet, laat ze dan even doorbakken.
Klop in een mengkom met de mixer 100 gram roomboter met MonChou en poedersuiker tot een romige topping. Meng indien gewenst kleurstof door de MonChou topping. Laat het in de koelkast afkoelen. Schep het bij gebruik in een spuitzak. Garneer de afgekoelde muffins met een toef topping.
Misschien vind je dit ook leuk
You might also like