Worteltaart met walnoten en kaneel
Aidkoum mabrouk. Geniet van en samen met jullie dierbaren.
Ingrediënten voor deze worteltaart:
- 4 eieren (kamertemperatuur)
- 1 glas olie (1 glas met oor = vaak 200 ml)
- 1.5 glas suiker (ik heb i.p.v. gewone suiker, bruine basterdsuiker gebruikt)
- 1 vanillesuiker
- 1 theelepel zout
- 2 theelepels kaneel
- Half glas gemalen walnoten
- 3 theeglazen geraspte wortel
- 2 glazen bloem
- 2 theelepels bakpoeder
Glazuur:
- 250 gram roomkaas
- 100 gram crème fraiche
- 100 gram poedersuiker
- 3 eetlepels citroensap
- Vanillesuiker
Bereidingswijze:
Mix eerst de eieren, suiker, vanillesuiker en zout beetje luchtig. Voeg de olie toe en blijf mixen. Daarna zet je de mixer uit en roer je de kaneel, walnoten en bakpoeder erdoorheen. De bloem doe je een beetje bij beetje tot dat je ‘m glad hebt geroerd.
Nadien nog de wortels toevoegen. Giet het in een bakvorm en stop het in een voorverwarmde oven van 160 graden. Bak het voor ongeveer 50 minuten tot hij gaar is.
In de tussentijd kun je het glazuur maken. Mix alle ingrediënten met elkaar en smeer het tussen je afgekoelde worteltaart en op je worteltaart. Versier naar wens.
Misschien vind je dit ook leuk
You might also like