Wraps met gehakt uit de oven
Vandaag wraps uit de oven met gehakt en groenten. Wraps zijn een van mijn favoriete ingrediënten om mee te werken. Je kunt ze op talloze manieren maken en vullen. Gebruik vegetarische tortillawraps (van bv. de Jumbo). Wat veel mensen niet weten is dat veel wraps dierlijke ingrediënten bevatten, je hebt dus ook expliciet benoemde vegetarische wraps. Check de video als je niet weet welke ik bedoel.
Ingrediënten:
- Tortillawraps
- Gehakt
- 1 ui
- Handvol cherrytomaatjes
- Beetje koriander
- 1 tomaat
- 1 teentje knoflook
- 1 á 2 paprika’s
- Kruiden naar smaak
- Geraspte kaas
Bereidingswijze:
Snijd de ui in stukjes en bak deze even snel, voeg dan het gehakt toe met knoflook in een pan. Ondertussen snijd je de paprika, tomaat en koriander in stukken. Deze maal je fijn in de blender. Dit gaat als een sausje dienen. Ik gebruik hier geen tomatensaus of tomatenpuree voor. Kruid het gehakt naar wens. Ik heb zout, peper, paprikapoeder, ras el hanout en beetje kurkuma gebruikt. Voeg wat cherry tomaatjes toe. Roer dit allemaal goed door.
Dan voeg je het mengsel uit de blender toe, nu wordt het een mooi gehakt sausje. Ik leg de wraps vaak nog even in de pan zodat ze wat krokanter en ‘gaarder’ worden. Dit kan, maar hoeft niet. Pak een wrap, leg hier wat gehakt op met wat kaas. Rol dit op. Leg ze in een bakvorm en doe daarna nog wat mengsel en kaas over de wraps heen. Bak dit even in de oven tot de kaas is gesmolten en je heerlijke avondeten is alweer klaar.
Misschien vind je dit ook leuk
You might also like