Wraptaart met kip en mais

Wraptaart met kip en mais

Dit lekker receptje heb ik van mijn zusje gekregen. Het is echt een heerlijk recept en de lasagne saus maak het echt af. Vulling van gehakt en tonijn is ook mogelijk!

Ingrediënten voor wraptaart met kip:

  • Tortilla wraps
  • 200 gram kipfilet
  • 1/2 courgette
  • 2 paprika’s
  • 1 ui
  • 1 blikje mais
  • 1 handvol champignons
  • 1 pakje lasagne saus (Honig)
  • Italiaanse kruiden
  • Chilivlokken
  • Geraspte kaas

Extra:

  • Springvorm of ringvorm

Bereidingswijze:

Snij de kipfilet in grove stukken, doe deze in een pan met een scheutje zonnebloem olie. Zet het vuur laag en ga ondertussen de groente snijden. Snij de ui heel erg fijn en voeg deze meteen toe aan de kip. Ondertussen snij de courgette, paprika en champignons en voeg deze er ook aan toe. Zet de deksel op de pan en laat het op een laag vuurtje voor 10 minuten even sudderen.

Voeg vervolgens de lasagne saus toe aan de kip en groente. Ik doe water echt op gevoel, het moet een dik sausje worden. Als het te waterig wordt is het niet goed! Voeg een theelepeltje Italiaanse kruiden en chili vlokken toe en roer het goed om. Laat het dan kort op het vuur staan, pas op dat het niet aan de bodem van het pannetje plakt. Je vulling hoeft ook niet af te koelen, je kunt dus meteen gaan vullen.

Ik heb een ringvorm gebruikt omdat een springvorm veel te groot is voor 2 personen. Ik heb deze ringvorm online besteld bij Bol.com, als je een kleine springvorm hebt kun je deze ook gebruiken. Leg eerst bakpapier op de bodem. Ik heb eerst een tortilla wrap op de bodem gelegd, vervolgens vulling erop geschept.

wraptaart-mexicaans

Eigenlijk ga je aan het werk zoals je met een lasagne doet. Velletje wrap, vulling, velletje wrap, vulling etc. Je kunt tussen elke laag geraspte kaas doen, dit maak het lekker smeuïg. Ik heb dit niet gedaan, omdat mijn man geen kaas eet. Als je klaar bent met het stapelen zorg dan dat je eindigt met de saus. Bestrooi deze dan met geraspte kaas.

Zet het in een voorverwarmende oven van 200 graden en laat deze voor 20 minuten in de oven staan. Houd het goed in de gaten. Als het klaar is bestrooi je het dan lichtjes met Italiaanse kruiden. Warm serveren is het lekkerst.


Er zijn nog geen reacties geplaatst. Wees de eerste!!

Geef een reactie