Yoghurt griesmeelcake

Yoghurt griesmeelcake

Recept voor een lekkere yoghurt griesmeelcake.

Ingrediënten:

  • 150 boter
  • 1 citroen
  • 4 eieren
  • 400 magere of andere yoghurt naar keuze
  • 250 gram suiker
  • 350 gram vanille griesmeelpudding van Dr.Oetker
  • 2 zakjes bakpoeder
  • abrikozen jam en 2 el citroensap (garnering)

Bereidingswijze:

Doe alle ingrediënten in een kom en roer of mix goed alles door elkaar. Rasp de citroenschil bij het beslag. Vet een bestillavorm (grote bakvorm) goed in en doe het beslag in de vorm. Bak het op 170 graden. Als het gebakken is laat je het even staan. Verwarm de jam en de citroensap en giet het over de cake. Laat het koud worden en sneed het in kleine stukken. Klaar is kees!


2 reacties

  1. dolly-astrid geplaatst op mei 27, 2016 Beantwoorden
    Hallo...over die yoghurt griesmeelcake. ...welke moet ervoor genomen worDen van griesmeel? Tarwe of de rijst griesmeel ??
    1. Mouna geplaatst op mei 27, 2016 Beantwoorden
      je moet die van vanille nemen: https://oetker-cdn-prod.azureedge.net/image/431401/636x380/0/griesmeel-pudding-vanille.png

Geef een reactie