Yoghurtcake met appel en rozijnen

Yoghurtcake met appel en rozijnen

Ingrediënten :

  • 210 gr suiker
  • 250 gr bloem
  • 1 zakje bakpoeder
  • 1 zakje vanillesuiker
  • 175 ml volle yoghurt
  • 100 ml olie
  • 2 appels
  • 1 ei
  • rozijnen
  • 1 tl kaneelpoeder
  • snufje zout

Bereidingswijze :

Verwarm de oven voor op 175 graden. Week de rozijnen ongeveer 10 minuten in een kom met heet water. Mix in een kom de suiker, vanillesuiker, ei, olie, yoghurt, bloem, bakpoeder, kaneelpoeder en een snufje zout tot een glad beslag.

Schil de appels, verwijder het klokhuis en snijd de appels in blokjes. Spatel dit samen met de gewelde rozijnen door het beslag. Doe het beslag in een beboterde en bebloemde cakevorm. Zet de cakevorm ongeveer 80 minuten in de voorverwarmde oven.

Let op: De cake blijft wat vochtig omdat het van yoghurt en appel is. Het ‘foefje’ met een satéprikker/vork werkt hier dus niet.

Bestrooi de cake eventueel met wat poedersuiker.


Er zijn nog geen reacties geplaatst. Wees de eerste!!

Geef een reactie