Yufka vellen gevuld met aardappel
Ik bestel altijd 5 kg voor 25 euro voor deze yufka vellen bij een vrouwtje, ze zijn echt super goed! Heerlijk gevuld met aardappel!
Ingrediënten:
- 4 aardappels in kleine blokjes gesneden
- 1 ui
- verse bladpeterselie
- 1 lepel paprikapuree
- 1 lepel tomatenpuree
- zonnebloemolie
- komijn
- paprikapoeder
- zout en peper
Mengseltje:
- 1 eierdooier
- half glas yoghurt
- 3 theelepels bakpoeder
- flinke scheut olie
Bereidingswijze:
Aardappels koken en afgieten. In koekenpan olie doen, ui klein snijden en even bakken. Dan de tomaten- en paprikapuree erbij, ook mee bakken. Voeg dan de peterselie en de kruiden toe. Proeven of goed op smaak is! Meng dit met klein gesneden aardappelen.
Dan pak je een yufka vel. Besmeer het met een flinke eetlepel aardappelvulling en rol op. Snijd door midden en rol op als mhancha en doe er prikkers in zodat het vast blijft zitten. Oven voorverwarmen op 200 graden. Meng de ingrediënten voor het mengseltje en smeer de yufka vellen hier goed mee in. Als laatste zaadjes naar keuze erop doen en bak ze in de oven tot ze goudbruin zijn.
Misschien vind je dit ook leuk
You might also like