Yufka vellen gevuld met aardappel

Yufka vellen gevuld met aardappel

Ik bestel altijd 5 kg voor 25 euro voor deze yufka vellen bij een vrouwtje, ze zijn echt super goed! Heerlijk gevuld met aardappel!

Ingrediënten:

  • 4 aardappels in kleine blokjes gesneden
  • 1 ui
  • verse bladpeterselie
  • 1 lepel paprikapuree
  • 1 lepel tomatenpuree
  • zonnebloemolie
  • komijn
  • paprikapoeder
  • zout en peper

Mengseltje:

  • 1 eierdooier
  • half glas yoghurt
  • 3 theelepels bakpoeder
  • flinke scheut olie

Bereidingswijze:

Aardappels koken en afgieten. In koekenpan olie doen, ui klein snijden en even bakken. Dan de tomaten- en paprikapuree erbij, ook mee bakken. Voeg dan de peterselie en de kruiden toe. Proeven of goed op smaak is! Meng dit met klein gesneden aardappelen.

yufkavellen-vullen-aardappel-turks

Dan pak je een yufka vel. Besmeer het met een flinke eetlepel aardappelvulling en rol op. Snijd door midden en rol op als mhancha en doe er prikkers in zodat het vast blijft zitten. Oven voorverwarmen op 200 graden. Meng de ingrediënten voor het mengseltje en smeer de yufka vellen hier goed mee in. Als laatste zaadjes naar keuze erop doen en bak ze in de oven tot ze goudbruin zijn.


1 reactie

  1. Linda geplaatst op oktober 25, 2020 Beantwoorden
    Hai, Hoeveel van die rondjes maak je ongeveer met deze hoeveelheid vulling?

Geef een reactie