Zaalouk (Marokkaanse auberginesalade)

Zaalouk (Marokkaanse auberginesalade)

Recept voor Zaalouk, een Marokkaanse auberginesalade of -dip. Za3louk smaakt het beste wanneer je deze op kamertemperatuur serveert.

Ingrediënten:

  • Aubergine
  • 1 tomaat
  • Knoflook
  • Koriander
  • 100 ml water
  • 1 eetlepel olijfolie
  • Zout en peper
  • Paprikapoeder
  • Komijn

Bereidingswijze:

Snij de aubergine met vel en al in kleine blokjes. Bestrooi de blokjes aubergine royaal met zout. Dit is om het vocht uit de aubergine op te nemen. Doe olijfolie in een pan. Voeg de aubergine, geraspte tomaat, geraspte knoflook en koriander toe. Kruid het met peper, komijn en paprikapoeder. Laat ongeveer 30 minuten op een lage vuur sudderen. Tadaaaa en klaar is kees!


2 reacties

  1. Lisa geplaatst op maart 6, 2018 Beantwoorden
    Ik heb het voornemen binnenkort Zaalouk te gaan maken. Bij de ingrediënten wordt melding gemaakt van 150 ml water dat in de bereidingswijze niet meer voorkomt. Waar is het water voor nodig?
    1. Aya geplaatst op maart 6, 2018 Beantwoorden
      Die voeg je toe samen bij de aubergine en tomaat zodat alles kan sudderen

Geef een reactie