Zaalouk uit de Airfryer

Zaalouk uit de Airfryer

Dit is het eindresultaat van de geroosterde aubergine en paprika uit de Airfryer. Helemaal geen olie gebruikt, gewoon zo de Airfryer in. Ik heb er een paprikasalade en een auberginesalade (Zaalouk) van gemaakt. Ook de tomaat en knoflook heb ik erin geroosterd. Erg makkelijk en snel klaar. Ideale tip die ik mee kan geven! Lekker snel klaar en scheelt een boel schoonmaakwerk op je gasfornuis. Wij gaan nu smullen met een stuk visfilet uit de oven en aardappelschijven erbij.

Zaalouk aubergine salade:

  • 2 aubergine
  • 2 tomaten
  • 2 teentjes knoflook
  • Paar takjes koriander
  • Zout en peper
  • Paprikapoeder
  • Komijnpoeder

Bereidingswijze:

Bak de aubergines circa 10 minuten op 200 graden in de Airfryer, afhankelijk van de grootte. Rooster ook de tomaat en knoflook in de Airfryer. Schil de tomaat en hak het fijn. Hak ook de knoflook fijn. Bak dit op zacht vuur in een koekenpan met de kruiden (naar eigen smaak) erbij tot je een mooi sausje hebt. Schil en snijd de aubergine in blokken en voeg dit toe aan de saus. Hak de koriander fijn, doe dit erbij en bak het kort mee.

Te volgen op…
Facebook: Koken en bakken met de CHEFS
Instagram: @Zahirabel


Er zijn nog geen reacties geplaatst. Wees de eerste!!

Geef een reactie