Zachte aardappelbroodjes

Zachte aardappelbroodjes

Ik kon de verleiding niet weer staan en heb weer de aardappelbroodjes van Dina34 gemaakt. Deze blijven gewoon mijn nr 1. Dat wordt smullen strakjes in sha Allaah. Deze broodjes zijn superzacht!

Ingrediënten:

  • 4 middelmaat aardappelen
  • 3 eieren
  • 1 blokje gist
  • 1 glas suiker
  • 1 glas olie
  • 500 gram gezeefde bloem

Bereidingswijze:

Aardappels schillen en dan koken. Als ze gekookt zijn haal je ze door een fijne zeef heen, je prakt het met een lepel door de zeef. Dat doe je gelijk in de kom, dan doe je de eieren, gist, suiker en olie erbij en mix dit goed samen met een garde.

zachte-aardappelbroodjes-aardappelpuree

Daarna ga je steeds met je hand roeren en voeg je stap voor stap de bloem erbij. Als het goed is moet de deeg plakkerig zijn als je alle bloem bij hebt gedaan, dit deeg hoef je niet te kneden, dus zodra alles bij elkaar is doe je een zak erover. Laat het ongeveer een uur rijzen of totdat het deeg in volume is verdubbeld.

zachte-aardappel

Dan maak je kleine bolletjes ongeveer zo groot als een mandarijn, het deeg zal plakken daarom doe je elke keer je handen invetten met olie, en niet kneden die bolletjes gewoon gelijk bol maken. Leg het op bakplaat met bakpapier en dan afdekken met theedoek en laat je het ongeveer 30 minuten rijzen, of totdat ze wat groter zijn geworden.

Smeer de broodjes met ei in bak de broodjes op 180 graden ongeveer 10 tot 12 minuten licht bruin. Je zal merken dat ze snel bruin worden, houd de broodjes daarom goed in de gaten.

zachte-aardappelbroodjes

Besmeer de warme broodjes met abrikozenjam en versier ze met kokos en amandelschaafsel. Besaha!


1 reactie

  1. Salima geplaatst op december 4, 2017 Beantwoorden
    Welke glas moet je gebruiken?

Geef een reactie