Zachte aardappeldonuts
Gister voor het eerst deze super zachte aardappeldonuts gemaakt, beter dan alle donut recepten die ik geprobeerd heb! Recept heb ik van iemand van ‘Koken en Bakken’ op Facebook, weet echt niet meer wie het was. Ik heb eigenlijk alleen de benodigdheden gescreend, omdat ik ze vaker gemaakt heb weet ik wel hoe je ze bereiden moet.
Uit dit recept krijg je heel veel donuts, ik heb ook nog gedeeld met familieleden. Ik zou het recept halveren als je niet veel huisgenoten hebt.
Ingrediënten:
- 3 eieren
- 1 Nederlandse theeglas suiker
- 1 Nederlandse theeglas olie
- 1 blokje verse gist van 43 gram (of 2 zakjes droge gist)
- 3 á 4 middelmatige aardappels
- 800 ml warm volle melk
- 1 bakpoeder
- 1 kilo bloem
- Snufje zout
Extra:
- Olie om te bakken
- Poedersuiker ter garnering (optioneel)
Bereidingswijze:
Schil de aardappelen, kook ze in water en pureer ze. Kneed dit samen met de rest van de ingrediënten in een kneedmachine. Laat het daarna een uur rijzen. Maak van het deeg 4 delen, elk deeg rol je uit met een deegroller (ongeveer 1 cm dik) en vorm je met behulp van een grote mok en een dopje van een fles. Daarna laat je de donuts weer voor een half uur rijzen op een warme plek.
Bak de aardappel donuts vervolgens in olie op middelmatig vuur. Bestrooi eventueel met poedersuiker.
Misschien vind je dit ook leuk
You might also like