Zachte anijsbroodjes

Zachte anijsbroodjes

Recept voor zachte anijsbroodjes. Heerlijk met Marokkaanse thee!

Ingrediënten:

  • 400 ml lauwwarme melk
  • 2 el oranjebloesemwater
  • 50 g verse gist (of twee Dr. Oetker zakjes droge gist)
  • 60 g suiker (voor zoete broodjes doe je meer suiker)
  • 1 kg bloem
  • Snufje zout
  • Half zakje bakpoeder
  • 3 eieren (M)
  • 100 ml zonnebloemolie
  • 2 á 3 tl anijszaadjes

Extra:

  • 1 a 2 tl geroosterde sesamzaadjes
  • 1 a 2 tl zwarte sesamzaadjes (optioneel)
  • 2 eidooiers om mee te bestrijken

Bereidingswijze:

Verwarm de melk lauwwarm. Verkruimel de gist, meng dit samen met de suiker en melk en laat dit even staan.

Zeef je bloem en de bakpoeder in een diepe mengkom. Doe hier het zout bij en de anijszaad. Daarna de eieren, het gistmengsel en de olie. Meng alles goed samen en kneed dit 10 a 15 minuten goed tot een luchtig samenhangende deeg.

Dek de kom af en zet deze voor 30 minuten weg op een warme plaats om te rijzen. Het deeg verdubbelt zich tijdens het rijzen.

Na 30 minuten maak je van het deeg kleine bolletjes ter grootte van een mandarijntje (ca. 60 g per bolletje afgewogen). Leg deze allemaal op een vel bakpapier met wat ruimte er tussen. Als je alle deeg hebt afgewerkt tot bolletjes dek je deze af en laat je ze een uur rusten op een warme plek. Het deeg verdubbelt zich tijdens het rijzen.

Oven voorverwarmen op 200°C. Bestrijk de bolletjes met de eidooiers en bestrooi het met sesamzaadjes/maanzaad. Bak deze af voor ongeveer 20 minuten in de oven tot ze een mooi goudbruin kleurtje hebben. Laat je broodjes afkoelen en bismillah!


1 reactie

  1. Sarah geplaatst op april 12, 2020 Beantwoorden
    Salam, Klopt de dosering 1 kg bloem wel? K heb namelijk je recept gevolgd maar alles is mislukt en geen smaak, denk dat het 500 gram moest zijn?

Geef een reactie