
Zachte broodjes met gehakt
Recept voor zachte broodjes met gehakt. Maak een vulling die je wilt gebruiken, dit kan ook met kip, tonijn of alleen groente zijn.
Ingrediënten:
- 1 kilo bloem
- 1 Nederlands theeglas yoghurt
- 1 Nederlands theeglas olie
- 1 Nederlands theeglas melk
- 2 theelepel zout
- 1 eetlepel gedroogde gist of 1 blokje gist
- vulling naar keuze
Extra:
- eidooier
- melk
- sesamzaadjes
Bereidingswijze:
Meng bloem met de gist. Meng de olie, yoghurt en melk en voeg toe aan de bloem. Kneed door elkaar. Het moet een zacht deeg zijn dat niet meer plakt. Kneed zout erdoor en kneed dan goed (20-25 min, kan ook in machine). Laat een uur rijzen.
Maak ondertussen de vulling, Daarna laten afkoelen. Als het deeg is gerezen even doorkneden. Verdeel het deeg in vieren en elk deel uitrollen tot een halve cm dik. Steek hieruit cirkels met een soepkommetje of mok.
Leg wat van de vulling op elk rondje. Breng de randen naar elkaar toe en knijp samen, zoals op de foto te zien is.
Draai om en maak er een mooi pistoletje van. Laat nog een half uurtje rijzen. Bestrijk dan met een losgeklopte eidooier (met 2 druppels melk) en bestrooi met sesamzaadjes. Zorg ervoor dat je het hele broodje bestrijkt voor het mooiste resultaat. Elk stukje dat niet bedekt is met eidooier verkleurt niet.
Bak op 200 graden in ongeveer 15 minuten gaar.
Een andere vorm is ook mogelijk.
Misschien vind je dit ook leuk
You might also like