Zachte broodjes met hartige vulling
Recept voor zachte broodjes met een hartige vulling. Eentje is met aardappels en tonijn, en de ander is met roomkaas en zalm. Uit het deeg krijg je ongeveer 15 bolletjes. Ik had dan ook wel wat grote broodjes, het is je eigen keuze hoe groot je ze dus maakt.
Ingrediënten:
- 1 kilo bloem (ong)
- 1 theeglas kwark – yoghurt
- 1 theeglas olie
- 1 theeglas melk
- 2 theelepeltjes zout
- 1 eetlepel gedroogde gist of 1 blokje gist
Vulling 1:
- 1 blikje tonijn
- 2 grote aardappels
- 1 handje verse spinazie
- 1 theelepeltje zout
- 1 theelepeltje gedroogde peterselie
- 1/2 theelepeltje harissa poeder
- 1 theelepeltje paprikapoeder
Vulling 2:
- Roomkaas of Turkse kaas
- Gerookte zalm
Bereidingswijze:
Meng bloem met het zout en gist. Meng de olie, yoghurt en melk en voeg dit toe aan de bloem. Kneed dit goed door of doe dit in de kneedmachine. Het moet een zacht deeg zijn dat niet meer plakt, kneed het ongeveer 10 minuten. Laat het dan een uur rijzen.
Terwijl het deeg rust kun je de vulling gaan maken. Elke vulling is goed, maak dus vooral iets wat je lekker vindt. Ik heb gekozen voor Turkse kaas en gerookte zalm én een tonijn/aardappel vulling.
Kook de aardappels in gekookt water of stoom ze. Als de aardappels gaar zijn maak je er puree van. Voeg dit dan samen met het tonijn en spinazie. Voeg gelijk alle kruiden eraan toe. Meng het dan goed door. Laat het goed afkoelen voordat je de broodjes gaat vullen.
Neem 1 deegbolletje en rol deze heel dun uit. Aan de bovenkant maak je met een mes sneetjes tot aan de helft (zie foto’s voor betere uitleg). Aan de kant waar geen sneetjes zitten doe je de vulling. Hou wel het randje vrij, zodat je genoeg ruimte hebt om het deeg te rollen. Als de vulling erop ligt ga je het geheel oprollen. Als het geheel opgerold is ga je het buigen tot je een rondje krijgt. Maak het dan vast aan elkaar en zet het op zij. Werk zo alles af.
Laat de broodjes nog een half uurtje rijzen. Voor ze in de oven gaan bestrijk je ze nog even met een losgeklopte eidooier. Zorg ervoor dat je het hele broodje bestrijkt voor het mooiste resultaat. Je kunt ze bestrooien met sesamzaadjes of andere zaadjes die je in huis hebt. De broodjes die met roomkaas en zalm zijn gevuld heb ik bestrooid met Italiaanse kruiden.
Zet ze in een voorverwarmende oven van 180 graden tot ze mooi goudbruin zijn geworden.
Misschien vind je dit ook leuk
You might also like