Zachte broodjes met Mars
Andere mensen eten ze op als tussendoortje, ik stop ze in mijn deeg: Mars. Het resultaat zijn heerlijke zachte broodjes met chocolade en karamel. Ze zijn verrukkelijk.
De gele vruchtenbroodpoeder voegt wel echt wat toe aan de smaak en luchtigheid, dus ik zou het niet zomaar weglaten of vervangen. Dan krijg je toch een totaal ander broodje.
Ingrediënten:
- 500 gr Amerikaanse patentbloem
- 150 gr geel vruchtenbroodpoeder
- 10 gr droge gist
- 60 gr lichtbruine basterdsuiker
- 55 gr roomboter
- 100 gr griesmeel
- 12 gr zout
- 295 ml water
- 2 eieren
- 7 Mars-repen
- Ei + melk voor het bestrijken
Bereidingswijze:
Kneed een soepel deeg in 15 minuten van 500 gram Amerikaanse patentbloem, 150 gram geel vruchtenbroodpoeder, 10 gram droge gist, 60 gram lichtbruine basterdsuiker, 2 eieren, 55 gram roomboter, 100 gram semolina, 12 gram zout en 295 ml water.
Doe het deeg over in een met olie ingevette kom, dek af en laat een uur rijzen op een warme plek. Verdeel het deeg in 14 bolletjes, dek af en laat een kwartier rusten. Snijd 7 marsrepen in de lengte doormidden. Rol elk bolletje uit tot een langwerpig lapje, vul ze met een marshelft en vlecht ze.
Leg het deeg op met bakpapier beklede bakplaten. Laat de gevulde deegvlechten anderhalf uur afgedekt rijzen op kamertemperatuur. Verwarm de oven voor op 175 graden. Klop een ei los met een lepel melk en bestrijk de vlechten hiermee. Bak de broodjes in ca 18 minuten goudbruin. Leg ze na het bakken op een rooster en bestrijk ze met gesmolten roomboter. Ik heb er een schone theedoek over gelegd zodat ze mooi zacht blijven.
Misschien vind je dit ook leuk
You might also like