Zachte broodjes met pittige kip
Wat doe je als je een dagje vrij bent. Juist, bakken. Zachte broodjes met pikante kip vulling.
Voor de broodjes:
- ongeveer 650 gr bloem
- 1 eiwit
- 100 ml olie
- 200 ml melk
- 150 ml water
- 2 tl zout
- snuf suiker
- 1 zakje gist
Voor de vulling:
- kipfilet
- 2 el tikka masala (in de supermarkt te koop)
- 2 paprika’s
- 1 ui
- koriander
- zout en peper
- kipkruiden
Bereidingswijze:
Neem een beetje van de melk en verwarm dit. Los hier dan de gist in op en voeg het snufje suiker toe. Laat dit voor ongeveer 10min staan tot het is gaan schuimen. Meng vervolgens alle ingrediënten behalve het water.
Doe er het gistmengsel bij en voeg beetje bij beetje bloem en water toe. Kneed het goed. Als je een licht plakkerig deeg hebt dat zacht is, is het deeg klaar en besmeer je deze licht met wat olie en dek je het geheel af. Laat het voor ongeveer een uur rijzen.
Snijd de kipfilet in kleine blokjes en marineer deze met wat olie, zout, peper en flink wat kipkruiden. Laat even staan. Snijd de paprika’s in kleine stukjes en snipper de ui. Neem een wok en bak de kip goudbruin. Voeg de groenten toe en laat het geheel even garen. Voeg als alles bijna gaar is de tikka masala toe en een klein scheutje water. Roer goed door. Voeg ook zout en peper nu toe. Proef of het geheel op smaak is en voeg voor extra pit wat sambal toe. Zet de wok uit en voeg gehakte koriander toe en roer door. Laat het mengsel nu volledig afkoelen.
Als het deeg gerezen is verdeel je dit in 22 balletjes. Neem een balletje, druk deze tot een schijfje en leg in het midden wat van het mengsel. Druk dan de zijkanten om de vulling heen zodat je nu een dicht bolletje hebt. Druk dit bolletje niet plat of iets, maar leg het zo op de bakplaat. Werk zo alle balletjes af.
Besmeer ze met eigeel en bak ze mooi goudbruin af op ongeveer 180 graden. Heb de tijd niet bijgehouden, maar ik gok op zo’n 25 minuten. Gewoon goed in de gaten houden.
Misschien vind je dit ook leuk
You might also like