Zachte gehaktbroodjes
Heerlijke zachte broodjes met een kruidige gehaktvulling, mmmmm. Ik maak ze vaak in de ramadan, maar ook in het weekend bij de lunch zijn ze heerlijk! Of je kunt ze meenemen met een dagje weg of onderweg naar je vakantiebestemming, want koud zijn ze ook erg lekker. Heb je broodjes over, verwarm ze de volgende dag even op in de oven of je kunt ze na het bakken invriezen in een diepvrieszak. Daarna laten ontdooien en even opwarmen in de oven en ze zijn weer zo lekker alsof ze vers gebakken zijn!
Ingrediënten voor 30 kleine en zachte gehaktbroodjes
- 500 gr bloem
- Half Nederlands theeglas melk (125 ml)
- Half Nederlands theeglas olie (125 ml)
- Half Nederlands theeglas yoghurt (125 ml)
- 2 tl zout
- 1 zakje gedroogde gist of 1 blokje gist
Vulling:
- 300 gr gehakt
- 1 worteltje
- 1 ui
- Zout en zwarte peper
- Gehakte peterselie
- 1 knoflookje, in de ramadan kan je die weglaten
- 1/2 tl Paprikapoeder
- 1/2 tl Korianderpoeder
- 1/2 tl ras el hanout
- 2 eigelen voor het bestrijken
- Sesamzaadjes om te bestrooien
Bereiding:
Meng bloem met de gist. Meng de olie, yoghurt en melk en voeg toe aan de bloem. Kneed door elkaar en doe er desnoods nog 1 a 2 el lauw water bij als het deeg te droog is.Het moet een zacht deeg zijn dat niet meer plakt. Kneed zout erdoor en kneed dan goed (20-25 min, kan ook in machine).
Laat een uur rijzen. Maak ondertussen de vulling door het gehakt rul te bakken (zonder vet). Voeg een gesnipperde ui en de wortel in blokjes toe. Bak even mee en voeg kruiden en knoflook toe. Laat even met de deksel op de pan smoren tot de wortel en ui zacht zijn. Daarna laten afkoelen. Als het deeg is gerezen even doorkneden. In 4 delen verdelen en elk deel uitrollen tot een halve cm dik. Steek hieruit cirkels met een soepkommetje of mok.
Benieuwd naar de rest? Klik hier voor het volledig recept.
Misschien vind je dit ook leuk
You might also like