Zachte hamburgerbroodjes
Zachte hamburgerbroodjes. Perfect om even open gesneden te grillen, maar ook zo heerlijk.
Ingrediënten voor het deeg:
- 450 gr patentbloem
- 220 ml handwarm water
- 25 gr suiker
- 30 gr boter
- 8 gr gist
- 8 gr zout
- 1 ei
Extra:
- 1 ei
- Melk
- Sesamzaadjes
- Gesmolten roomboter
Bereidingswijze:
Kneed een soepel deeg van het water, bloem, suiker, boter, ei, gist en zout. Doe het deeg in een ingevette kom, dek af en laat het een uur rijzen op een warme plek. Verdeel het deeg in stukjes van 85 gram, vorm bolletjes, dek af en laat wederom een uur rijzen op een warme plek.
Bestrijk ze met een mengsel van een ei met een lepel melk. Verwarm de oven voor op 185 graden en bak de broodjes in 18 minuten gaar. Bestrijk de warme hamburgerbroodjes met gesmolten roomboter.
Tip: je kunt ze eventueel bestrooien met sesamzaadjes.
Te volgen op…
Facebook: Koken en bakken met Marion
Er zijn nog geen reacties geplaatst. Wees de eerste!!
Misschien vind je dit ook leuk
You might also like