Zachte harcha met melk

Zachte harcha met melk

Een heerlijk recept voor zachte harcha. Ik doe het zelf niet in de oven, maar in een Marokkaanse pan.

Benodigdheden:

  • 300 gr griesmeel (moyen smid)
  • 100 gr gesmolten boter
  • 1 lepeltje bakpoeder
  • 1 theelepeltje zout
  • 1 theelepeltje poedersuiker
  • Melk

Extra:

  • Griesmeel om te bestrooien

Bereiding:

Doe de griesmeel in een kom en voeg daarbij de gesmolten boter, zout, poedersuiker en bakpoeder toe. Roer dit even door elkaar zodat alle ingrediënten zich goed mengen met de griesmeel en voeg dan de melk als laatst een beetje bij beetje toe.

Strooi wat extra griesmeel op het bakpapier. Op bakpapier is het makkelijker om de harcha in de pan te krijgen. Rol het geheel uit tot een ronde plak. Je bakt het af in een Marokkaanse koekenpan of een gewone koekenpan als je die niet hebt. Goudbruin aan beide kanten bakken, dan is het klaar. Lekker met boter en honing.


Er zijn nog geen reacties geplaatst. Wees de eerste!!

Geef een reactie