Zachte mini harcha
Deze smaken anders dan de harde harcha. Ik ben ook niet echt van de harcha, maar deze zijn echt yammie. Het is inderdaad een soort pannenkoek. Je kan er mee ontbijten maar ook mee lunchen.
Ingrediënten voor ca. 33 stuks:
- 500 gram fijne griesmeel
- 500 ml melk
- 3 eieren
- 3 el Bona boter (of roomboter op kamertemperatuur)
- 1 tl zout
- 3 el suiker
- 50 ml zonnebloem olie
- 1 zakje bakpoeder
Bereidingswijze:
Mix alle ingrediënten met de handmixer. Het beslag is vloeibaar, geen vaste deeg, maar niet te vloeibaar. Het is ongeveer even dik als een pancake beslag. Dit beslag hoeft niet te rijzen, je hoort het gelijk te bakken.
Ik heb bakringen gebruikt voor het bakken van de harcha. De ringen vet je goed in met boter, maar mocht je van die mini pannetjes hebben, dan is dat ook goed.
Ik vet de bakplaat lichtjes in. Een koekenpan kan ook, alleen wel eentje met een anti-aanbaklaag.
Voor elk ringetje gebruik ik ongeveer 2 eetlepel beslag. Als ze aan de onderkant goed gebakken zijn, dan haal je de ringen weg en draai je de harsha om. Bak het tot ze gaar en goudbruin zijn.
Misschien vind je dit ook leuk
You might also like