Zachte pecanbroodjes met ahornsiroop

Zachte pecanbroodjes met ahornsiroop

Hmmm. Lekkere zachte broodjes met pecannoten/ahornsiroop en een glazuur van ahornsiroop. Zoonlief heeft er al twee warm naar binnen gewerkt.

Ingrediënten:

  • 400 gram tarwebloem
  • 2 el witte basterdsuiker
  • 50 ml vloeibare boter
  • 8 gram gist
  • 240 volle melk
  • 20 gram melkpoeder
  • 60 ml water
  • 8 gram zout
  • 2 eieren

Vulling:

  • 100 gram lichtbruine basterdsuiker
  • 50 gram zachte roomboter
  • 200 gram pecannoten
  • ahornsiroop

Glazuur:

  • poedersuiker
  • 50 gram gesmolten roomboter
  • 50 ml melk

Bereidingswijze:

Meng volle melk met water. Strooi hier witte basterdsuiker en gist over en laat even staan terwijl je de rest (bloem, eieren, boter, en melkpoeder) afweegt in de kom van je mixer. Kneed 5 minuten en voeg dan de zout toe. Kneed nog eens 10 minuten tot een soepel en elastisch, beetje kleverig deeg. Voeg indien nodig wat extra bloem toe. Doe over in een met olie bedekte kom en draai een keer zodat alle kanten met deeg bedekt zijn. Laat een uur rijzen op een warme plek. Bestrijk je werkvlak met olie en rol het deeg uit tot een grote rechthoekige lap, lange zijde ligt voor je.

Kneed 50 gram zachte roomboter met 100 gram lichtbruine basterdsuiker. Bestrijk de lap met een laagje ahornsiroop en verdeel het boter suikermengsel hierover. Hak de pecannoten en strooi deze over de lap. Klap de bovenste helft over 1/3 van het deeg en de onderste helft hier weer over. Druk ietsje platter en snijd met de pizzasnijder in repen. Draai deze als een spiraal in tegenovergestelde richting en leg op een met bakpapier beklede bakplaat. Laat een half uur rijzen.

Bestrijk met een ei welke je hebt losgeklopt met een beetje melk en bak in 15 minuten goudbruin in een voorverwarmde oven van 190 graden boven en onderwarmte. Laat afkoelen op een rooster.
Voor de glazuur meng je de gesmolten roomboter met melk en zoveel poedersuiker tot je een dik papje hebt. Doe in een spuitzak en spuit streepjes over de broodjes.


Er zijn nog geen reacties geplaatst. Wees de eerste!!

Geef een reactie