Zachte sesam-melkbroodjes met kip of vlees

Zachte sesam-melkbroodjes met kip of vlees

Heerlijke zachte sesam melk broodjes die je zowel met kip of vlees kunt vullen. Voor dit recept wordt er een Nederlandse theeglas met oor gebruikt, hier gaat circa 250 ml in. De kruiden en specerijen kun je op gevoel toevoegen.

Ingrediënten voor het deeg:

  • 1,5 theeglas lauw/warm melk
  • 600 gr bloem
  • 1 volle eetlepel gist
  • 1 eetlepel suiker
  • 2,5 theelepel zout
  • 1/4 theeglas zonnebloemolie
  • Sesamzaadjes (voor de topping)
  • Scheut melk (voor de topping)

Ingrediënten voor de vleesvulling:

  • Biefstuk, in stukjes gesneden (hoeveelheid naar keuze)
  • Zout en witte peper
  • Knoflookpoeder

Ingrediënten voor de kipvulling:

  • Kippendijfilet, in stukjes gesneden (hoeveelheid naar keuze)
  • Kerriepoeder
  • Cayennepeper
  • Knoflookpoeder
  • Bruschetta kruiden (bij Xenos verkrijgbaar)
  • Uienpoeder

Bereidingswijze:

Voeg alle ingrediënten voor het deeg toe (behalve die voor de topping) en kneed tot een zachte deeg. Bedek je deeg met plasticfolie en laat je deeg rijzen tot het verdubbeld is. Dit kan circa een uur duren. Na het rijzen verdeel je het deeg tot je acht bollen hebt.

Plet je deeg en vouw de bovenkant naar het midden. Vouw de onderkant ook naar het midden en vouw het dan dicht (zie foto). Draai je broodjes om en bestrijk ze met melk en bestrooi ze met sesamzaadjes. Leg ze op een met bakpapier beklede bakplaat en maak met een mes schuine strepen in de broodjes.

Laat je broodjes weer rijzen voor 15 à 20 minuten. Bak je pistoletjes in de oven op 200 graden tot het mooi goud bruin wordt. Maak ondertussen de kip- en/of vleesvulling. Marineer de vlees en kip naar keuze en bak ze vervolgens in een pan tot het gaar is. Voor de kip gebruik ik een beetje olie en voor de vlees gebruik een beetje roomboter om in te bakken.

Als de broodjes gaar en afgekoeld zijn, snijd je ze door de helft en vul je je broodjes naar wens. Voeg eventueel komkommer, tomaat, ui en een saus naar keuze toe. Geniet ervan!

Te volgen op…
Facebook: Fadoua Recepten / Fadouabkm


Er zijn nog geen reacties geplaatst. Wees de eerste!!

Geef een reactie