Zachte tonijnbroodjes
Heerlijke zachte tonijn pizzabroodjes gemaakt. De tomatensaus maak je door een half blikje tomatenpuree te mengen met olijfolie, pizzakruiden, zout, pul biber en een heel klein beetje water.
Deeg:
- 1 theeglas met oortje warme melk (ongeveer)
- 2/3 theeglas zonnebloemolie
- 1 eiwit (met het eigeel besmeer je de broodjes)
- 1 eetlepel suiker
- 7 gr gist
- 1 eetlepel gesmolten roomboter
- 400 gr meel (ongeveer, tot je een mooi geheel hebt)
- Zout
Topping:
- Tomatensaus
- Blikje tonijn
- Mozzarella, in stukken
- Paprika, in stukken
- Tomaat, in stukken
- Zwarte olijven, in ringen
- Pizza kruiden
Bereiding:
Neem een grote kom. Doe daar de melk, gist, olie, zout, suiker, eiwit en boter in. Meng dit even samen. Voeg dan langzaam wat meel toe en kneed het tot een soepel deeg. Dek af en laat het 45 minuten rijzen.
Verdeel het deeg in ongeveer 9 bollen. Druk de bolletje in het midden plat. Smeer de zijkanten van de broodjes in met wat eigeel. In het midden doe je wat tomatensaus. Daarna beleg je het met de groente en kaas. Op het einde bestrooi je elk broodje nog met wat pizzakruiden. Bak de broodjes op 200 graden tot ze gaar zijn.
Smakelijk eten,
OumYassine
Misschien vind je dit ook leuk
You might also like