
Zachte volkoren bolletjes
Ingrediënten:
- 500 gr volkoren meel
- 30 gr zacht roomboter
- 250 ml lauwe melk
- 50 ml lauw water
- 10 gr zout
- 7 gr gist
- 4 gr suiker
- 30 gr zaadjes naar keuze
- zaadjes voor topping
Bereidingswijze:
Meng de droge ingrediënten en dan de boter en de melk en water erbij goed kneden zo’n 10 minuten. Als te plakkerig is meel erbij tot je deeg hebt dat niet meer plakt. Maak er een bol van en leg in een bak en laat zo’n 45 minuten rijzen.
Daarna maak je er balletjes van zo’n 70 gr van, leg ze op je bakplaat goed uit mekaar. Besmeer met water en doe er wat zaadjes naar keuze op en laat weer zo’n 35 min rijzen ondertussen oven voor verwarmen op 230 graden.
Als ze goed gerezen zijn bak ze af in zo’n 15 min laat ze als ze mooi bruin zijn afkoelen op een rooster. Heerlijk met boter en kaas.
Misschien vind je dit ook leuk
You might also like