
Zachte witte melkbolletjes
Superzachte, lichte en witte melkbolletjes. De reden dat ik vloeibare boter heb gebruikt is dat de broodjes dan luchtiger en zachter worden. Je kunt vaste boter gebruiken, maar dan met een ander resultaat. De poedermelk haal ik bij ofwel de toko (Nido) of bij de Jumbo, daar staat die (is wel een ander merk) bij de houdbare melk.
Ingrediënten:
- 180 gr volle melk (handwarm)
- 180 gr water (handwarm)
- 10 gr droge gist
- 40 gr lichtbruine basterdsuiker
- 600 gr Amerikaanse patentbloem
- 65 gr vloeibare boter (jawel, die uit een flesje)
- 40 gr volle poedermelk
- 50 gr semolina
- 12 gr zout
- 2 eieren
Extra:
- 1 ei
- 1 dessertlepel water
- 1/2 tl suiker
- Snufje zout
Bereidingswijze:
Kneed in 18-20 minuten een soepel deeg van alle ingrediënten (behalve die bij het kopje ‘Extra’). Doe het deeg over in een met olie ingevette kom, dek af en laat het 1 uur rijzen op een warme plek. Verdeel het deeg in bolletjes van 75 gram, dek af en laat 15 minuten rusten. Vorm nogmaals strakke bolletjes en leg deze op 2 met bakpapier beklede bakplaten. Dek af en laat 35 minuten rijzen op een warme plek.
Klop een ei los met een dessertlepel water, een halve tl suiker en een snufje zout. Bestrijk de broodjes hiermee en laat het nog 10 minuten onafgedekt rusten. Bestrijk de broodjes nogmaals met het eimengsel en bak ze dan 18 minuten op 185 graden conventioneel. Leg de broodjes die nog zeer zacht zijn m.b.v. een bakspaan op een rooster en laat het afkoelen. Bewaar de witte bolletjes daarna in een plastic zak.
Te volgen op…
Facebook: Koken en bakken met Marion
Misschien vind je dit ook leuk
You might also like