Zachte zoete broodjes

Zachte zoete broodjes

Recept voor super zachte zoete broodjes. Het geheim zit in het plakkerige deeg dat je lang laat rijzen op een warme plek.

Ingrediënten voor de broodjes:

  • 500 gram bloem (ongeveer)
  • 1 Marokkaanse theeglas suiker (net niet vol)
  • 1 Marokkaanse theeglas lauw melk
  • 1/2 Marokkaanse theeglas zonnebloemolie
  • 1 el droge gist
  • 1 eiwit
  • 1 tl zout

Ingrediënten voor de siroop:

  • 1/2 Marokkaanse theeglas water
  • 1/2 Marokkaanse theeglas suiker
  • 1/2 Marokkaanse theeglas sinaasappelsap

Extra:

  • Zachte boter
  • 1 eidooier
  • 1 el melk
  • Kokosrasp, zaadjes of gemalen nootjes

Bereidingswijze voor de broodjes:

Maak een deeg van de bovenstaande ingrediënten (dus die voor de broodjes). Het deeg hoort heel erg plakkerig te zijn! Kneed het goed door en doe het deeg daarna in een licht ingevette kom. Dek die af en laat het deeg bij kamertemperatuur 1-2 uur rijzen, tot het minstens twee keer zo groot is.

Doe wat zonnebloemolie in een kommetje en besmeer meteen je handen met wat olie. Kneed het gerezen deeg nog even door. Maak 18 gelijke balletjes en laat ze 30 minuten rusten. Neem dan 2 balletjes en druk ze plat met je hand tot een vierkantje. Besmeer ze helemaal met zachte boter, rol ze dan op en maak er een lange sliert van.

Maak van twee sliertjes een krans. Je hoeft niet je best te doen om ze heel mooi te krijgen, want na het rijzen en bakken zie je er niets meer van. Knijp de krans goed dicht en zet de broodjes op een met bakpapier beklede bakplaat. Werk zo alle broodjes af en laat ze vervolgens zeker 2 uur rijzen.

Bestrijk de broodjes met een losgeklopte eidooier. Bak ze in een voorverwarmde oven van 200 graden in ongeveer 12 minuten gaar en goudbruin. Ze moeten heel licht aanvoelen. Als je erop drukt en ze meteen terugveren, dan zijn de broodjes goed.

Bereidingswijze voor de suikersiroop:

Tijdens het rijzen van de broodjes kun je alvast de suikersiroop maken. Doe alle ingrediënten hiervoor in een pannetje. Verhit deze op matig vuur en laat de suiker smelten. Blijf regelmatig roeren, zodat niets op de bodem aan kan bakken. Zodra alle suiker is gesmolten kun je de siroop van het vuur halen. Zet het apart zodat het af kan koelen

Besmeer de zoete broodjes daarna met siroop en bestrooi ze met kokosrasp of gemalen nootjes. Je kunt de broodjes voordat je ze in de oven stopt ook bestrooien met sesamzaadjes of maanzaadjes.


Er zijn nog geen reacties geplaatst. Wees de eerste!!

Geef een reactie