Zalm met oestersaus en gebakken haricot verts
In ramadan we prefer extra healthy and quick made food like this. Because less is more, Alhamdulilah. Vandaag zalm met oestersaus, gebakken haricot verts en een frisse salade. Super snel maar echt lekker.
Benodigdheden voor de zalm:
- Verse zalmmoten (bv. bij AH)
- 4-seizoenen peper
- Oestersaus
- Scheutje olijfolie
- Braad boter
Benodigdheden voor de haricot verts:
- Haricots verts
- 1 el roomboter
- Paneermeel
- Paprikapoeder
- Zout en zwarte peper
Bereidingswijze:
Kook de haricots verts eerst even beetgaar in ongeveer 3 minuten. Daarna giet je ze af en zet je een pannetje op met een eetlepel roomboter. Bak daar wat paneermeel in bruin. Breng op smaak met een snuf zout, wat zwarte peper, paprikapoeder en klaar!
Voor de zalm haal je eerst het huidje onder weg. Daarna kruid je het met 4-seizoenen peper en wat oestersaus naar smaak. Zet daarna een pannetje op met wat bak-en-braad boter en een scheutje olijfolie. Bak je zalmmoten, al de pan draaiende, goed gaar zodat het aan alle kanten gelijkmatig kan garen. Binnen 7-10 minuten moet het gaar zijn. Ik hou van een knapperige bite aan de buitenkant en van binnen sappig en goed gaar. Serveer de zalm op een bord samen met de haricot verts en een salade.
– Shamiem
Misschien vind je dit ook leuk
You might also like