Ze3louk (auberginesalade)

Ze3louk (auberginesalade)

Ingrediënten: 

  • 3 aubergines
  • 1 vleestomaat
  • 8 takjes koriander 
  • 6 takjes bladpeterselie
  • 4 teentjes knoflook
  • 1 dessertlepel van komijn
  • 1 dessertlepel van paprikapoeder
  • 1 theelepel zout 
  • zwarte peper
  • sambal naar keuze
  • zonnebloem olie
  • beetje azijn
  • snufje safraan

Bereidingswijze:

Grill de aubergine aan alle kanten op je gril pannetje (kan ook in oven), daarna in een zak doen dicht maken. Dan gaan ze zweten en kun je ze makkelijk ontvellen. Pak een snijplank en snijd de aubergines klein. Wat olie in een koekenpan doen en bak daar de aubergines in. De tomaat ontvel je en die snijd je fijn en doe je bij de aubergines en bak je mee.

Daarna de knoflook raspen en erbij doen en de koriander en de peterselie. Voeg ook de kruiden, zachtjes bakken en als laatste een scheutje azijn en wat sambal erbij. Proef of goed op smaak is anders nog wat sambal erbij!

1896767_353561928184052_2931745545949127582_n (1)

Heerlijk bij gebakken vis of een barbecue, mmmm bssaha o raha!


Er zijn nog geen reacties geplaatst. Wees de eerste!!

Geef een reactie