Zeebaarsfilet in Marokkaans sausje

Zeebaarsfilet in Marokkaans sausje

Recept voor zeebaarsfilet in een Marokkaans sausje van tomaten, uien, paprika’s en olijven.

Ingrediënten voor de marinade:

  • 3 stuks zeebaars filet
  • 2 teentjes knoflook
  • 2 uien
  • Olijfolie
  • 1/2 tl komijnpoeder
  • 1/2 tl gemberpoeder
  • 1 tl paprikapoeder
  • Snufje saffraanpoeder
  • 1/2 tl zout
  • 1/2 tl peper
  • 1 bosje koriander, fijngesneden
  • Citroensap

Ingrediënten voor de saus:

  • 2 tomaten
  • 2 uien
  • 2 paprika’s
  • Olijven
  • Citroen
  • Paprikapoeder
  • Harissa vlokken
  • 1 theeglas water
  • Saffraan
  • Zout

Bereidingswijze:

Voor de vis maak je eerst de marinade. Schil de ui en rasp deze, pers de knoflookteentjes. Neem 1/2 thl komijnpoeder, 1/2 thl gemberpoeder, 1 thl paprikapoeder, saffraan, 1/2 thl zout en 1/2 thl peper. Meng het met een scheutje olie en voeg er dan een bosje fijngesneden koriander aan toe. Neem een halve citroen en knijp deze uit in de marinade. Laat de marinade 10 minuten staan.

Neem de vis en besmeer deze met de marinade. Leg bakpapier op de bakplaat en zet de vis erop. Ik heb de vis afgedekt en een aantal uur laten staan. Dus ’s morgens gemarineerd en ’s middags pas afgebakken, zo kan de marinade er lekker intrekken. Bak de vis voor 30 minuten in de oven op 180 graden. Eerst 15 minuten met folie om de bakplaat en de laatste 15 minuten zonder folie.

Hierbij heb ik een charmila geserveerd. Hiervoor heb je tomaat, ui en paprika nodig. Schil alles en snij dit zo fijn mogelijk, doe dit in een steelpan met een scheutje olie. Laat het op een hoog vuurtje koken. Kruid het dan met wat paprikapoeder, zout, saffraan en pittigheid ik heb er harissavlokken bij gedaan. Voeg er een theeglas water aan toe. Laat alles zo’n 15 minuten op een middelmatigvuurtje koken. De olijven heb ik er als laatst bij gedaan. Dien eerst de tomatencharmilla op en leg de vis er vervolgens op.


Er zijn nog geen reacties geplaatst. Wees de eerste!!

Geef een reactie