Zeevruchtenlasagne

Zeevruchtenlasagne

Vandaag was het voor ons een heerlijke lasagne met zeevruchten.

Ingrediënten voor zeevruchtenlasagne:

  • 12 tal verse lasagne vellen
  • 500 g zeevruchten mengeling
  • 600 g tomatenpassata
  • 3 sneden jonge Gouda kaas
  • 1 soepkom gesneden mediterrane groenten (paprika, courgette, aubergine)
  • 1 teentje knoflook
  • 1 potje room met kruiden
  • Zout en peper
  • Olijfolie

Bereidingswijze:

Snij het teentje knoflook fijn en stoof het enkele minuten samen met de groenten in olijfolie. Voeg er de tomatenpassata en zeevruchten aan toe. Meng goed en laat het een 10 tal minuten pruttelen. Voeg er de room aan toe en kruid bij met peper en zout. Bestrijk een ovenschaal met olijfolie en leg er lasagnevellen op. Schep er saus overheen. Schik er weer enkele lasagnevellen op.

Schep er nogmaals wat saus op en beleg met de sneden jonge kaas. Herhaal met de lasagnevellen en de saus tot alles op is. De laatste laag moet wel saus zijn. Rasp er eventueel royaal Parmezaanse kaas over en plaats circa 30 minuten in een warme oven van 180 graden tot alles gaar is.


Er zijn nog geen reacties geplaatst. Wees de eerste!!

Geef een reactie