Zelf broodje bapao maken

Zelf broodje bapao maken

Vandaag weer bapaobroodjes gemaakt! Dit keer met een andere vulling. Vergeet de bapaobroodjes van de winkel, dit is zó lekker! Dit recept is voor ongeveer 15 stuks.

Ingrediënten bapaodeeg:

  • 250 gram bapaomeel (te koop bij de Toko)
  • Snufje zout
  • Snufje suiker
  • 150 ml lauwwarm water (ongeveer)
  • 5 gram droge gist
  • Scheutje zonnebloemolie

Bapaovulling:

  • 200 gram rundergehakt (je kan ook kipgehakt gebruiken)
  • 1 grote ui, fijngemalen
  • 1 teentje knoflook, fijngemalen
  • 1 theelepel ketchup
  • 1 theelepel ketjap
  • Snufje komijnpoeder
  • Snufje gemalen korianderzaad
  • Snufje gemberpoeder
  • Zout, peper naar smaak
  • Zonnebloemolie, om in te bakken

Bereidingswijze deeg:

Meng het bapaomeel met het zout en maak een kuiltje in het midden, doe hier het gist in met wat suiker. Giet beetje bij beetje het water erbij en kneed tot een homogene massa. Voeg daarna het scheutje olie toe. Vervolgens goed kneden voor ongeveer 10 minuten en daarna laten rijzen voor een half uur. In de tussentijd begin je aan het maken van de vulling.

Bereidingswijze vulling:

Bak de ui en knoflook in wat zonnebloemolie, voeg daarna het gehakt toe en maak met een houten lepel het gehakt fijn. Als dit goed is gebakken voeg je de kruiden, ketchup en ketjap toe. Laat nog even pruttelen, zet daarna het vuur uit en laat het mengsel uitlekken in een zeef. Ondertussen is het deeg gerezen. Verdeel dit deeg onder ongeveer 15 bolletjes. Maak ieder bolletje een beetje plat, doe hier wat mengsel in en vouw goed dicht, daarna opbollen tot een mooie bapao-vorm. Als je ze allemaal klaar hebt zet je ze allemaal apart op een bakpapiertje (klein geknipt) en laat je ze weer een uur rijzen. Hierna zijn ze klaar om gestoomd te worden, ik heb een bamboe stoommand gebruikt (gekocht bij de Toko) en voor ongeveer 15 minuten gestoomd. Heerlijk zijn deze bapaobroodjes!


Er zijn nog geen reacties geplaatst. Wees de eerste!!

Geef een reactie