Zelf Cronuts maken
Cronuts (kruising tussen croissant en donut). Ik heb een deel met glazuur en een deel met chocolade (geen foto van) gemaakt. Het recept komt van Beautylab, ik heb alleen geen croissantdeeg gebruikt maar het deeg voor chocoladebroodjes.
Ingrediënten voor 10 cronuts:
- Croissantdeeg of het deeg voor chocoladebroodjes
- Poedersuiker
- 250 ml slagroom
- 2 el suiker
- Water
- 1 zakje Klopfix
- Voedingskleurstof (optioneel)
- Olie om in te frituren
Bereidingswijze:
Haal het croissantdeeg uit de verpakking en snijd er ronde plakjes van die ongeveer 1 cm zijn. Steek de uiteinden vast met cocktailprikkers. Verhit de olie in een wokpan en frituur de plakjes tot ze gaar zijn. Maak de vulling door de slagroom, Klopfix en suiker stijf te kloppen. Voor het glazuur dien je de poedersuiker, water en de kleurstof met elkaar te mengen. Snijd de cronuts horizontaal door midden en vul ze met de slagroom. Lepel daarna het glazuur over de afgekoelde cronuts.
Misschien vind je dit ook leuk
You might also like