Zelf jagersaus maken (zonder wijn)

Zelf jagersaus maken (zonder wijn)

Homemade jagersaus (jachtsaus), lekker bij een schnitzel maar ook bij gehakt. Dit recept bevat geen spek of wijn.

Ingrediënten:

  • 1/2 kilo kastanjechampignons
  • 2 takjes tijm
  • 1 blikje tomatenpuree
  • 1 kippenbouillonblokje
  • 1 tl maizena
  • 250 ml water
  • 250 ml room
  • 3 el boter
  • 1 ui
  • Paprikapoeder
  • Zout en peper

Bereidingswijze:

Snijd een halve kilo kastanjechampignons in niet al te fijne schijfjes. Snipper een uitje ragfijn en ris twee takjes tijm.  Verhit 3 el boter in een pan. Voeg de champignons toe en bestrooi met zout, peper en paprikapoeder. Bak ze iets bruin en doe ze dan even op een bord. Bak de ui aan en voeg de inhoud van een klein blikje tomatenpuree toe.

Laat het een minuutje meebakken en blus af met 250 ml water. Voeg hier een kippenbouillonblokje aan toe en 250 ml room. Doe de champignons en de tijm erbij en laat het op hoog vuur (onder af en toe roeren) wat inkoken en romig worden.

Proef en voeg indien nodig nog wat zout en zwarte peper toe. Als je de saus nog dikker wilt kun je deze binden met een theelepel maizena, tot een papje geroerd met wat water. Smakelijk!

Te volgen op…
Facebook: Koken en bakken met Marion


Er zijn nog geen reacties geplaatst. Wees de eerste!!

Geef een reactie