Zelf kaassoufflé maken (bladerdeeg)
Lekker zelf kaassoufflés maken en het is zo klaar. Het smaakt 10x beter dan uit een pakje. Ik heb jonge kaas gebruikt, zo’n grote blok en er wat dikke schijfjes vanaf gesneden. De sausjes: eentje is Calvé mayonaise, en dat andere sausje is Maggi Texicana Salsa Tomaten, deze had ik toen in Duitsland gekocht.
Ingrediënten:
- Bladerdeeg
- Paneermeel (naturel)
- Stukjes kaas (naar keuze)
- 2 eieren
Bereidingswijze:
Het bladerdeeg mag je door tweeën snijden, zoals ik heb gedaan, maar je kunt het ook heel laten. Ik heb mini kaassoufflés gemaakt. De kaas snijd je een beetje in dikke stukken. Pak een lapje bladerdeeg en leg een stuk kaas erop. Maak het lapje dicht en druk de randjes goed dicht. Als je grote kaassouflés maakt, dan kun je 2/3 stukken kaas toevoegen.
Dompel de bladerdeeghapjes in de ei en daarna in het paneermeel. Doe een flinke hoeveelheid olie in een pan, zodat de soufflé erin kan zwemmen. Bak de soufflés aan beide kanten mooi goudbruin, dit duurt ongeveer 10 minuten. Eet smakelijk!
Misschien vind je dit ook leuk
You might also like